Welkom

Welkom op de website van Harmonie ‘De EEndracht’

 
 

Laatste update: 17-10-2016

Een klein foto-overzicht van activiteiten die Harmonie “De Eendracht” heeft georganiseerd en bezocht de afgelopen tijd. Welkom_files/image002.jpg
 

Harmonie “de Eendracht” Heusden heeft een lange geschiedenis die echter diverse keren is onderbroken. Vandaar dat de huidige harmonie dan ook als oprichtingsdatum 16 december 1975 in het vaandel draagt.

In het stadsarchief in de Vesting Heusden is het allereerste originele vaandel van Harmonie “de Eendracht” uit 1845 te zien.


De huidige harmonie heeft nog altijd het vestingstadje Heusden als thuishaven en repeteert iedere dinsdag in het dorpshuis van Herpt. Het orkest bestaat uit een 20 tal leden en speelt in de vijfde divisie.


Harmonie “de Eendracht” is een ambitieuze vereniging die graag wil groeien en hogerop wil spelen. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met een groot scala aan verenigingen binnen de nieuwe gemeente Heusden maar ook daarbuiten.


In 2015 is inmiddels het 40 jarig jubileum op gepaste wijze gevierd. In de eerste helft van het jaar hebben we samen met Hilde Kiggen een zeer geslaagd Jubileumconcert gehouden in de Grote Kerk te Heusden en is er op 14 Juni jl. een gigantisch muzikaal festijn in de vesting Heusden georganiseerd. Vesting vol Muziek is samen met de vele Heusdense orkesten, koren en blaoskappellen een waar succes gebleken.
Vanwege de dirigenten wissel werken we nu in de tweede helft van dit jaar toe naar een zeer mooi kerstconcert. U hoort er zeker meer van !!!

Harmonie “de Eendracht” heeft per 1 September 2015 een nieuwe dirigent. Vanaf die datum zal de heer Ad van Beek (ex Mariniers kapel) de leiding over ons orkest op zich nemen. Hiermee hebben we een goede opvolger van onze vorige dirigente Hilde Kiggen. Hilde heeft helaas moeten stoppen vanwege haar plannen voor de toekomst. Na haar afgeronde Conservatorium Directie opleiding gaat ze zich nu verder scholen en specialiseren.
Wij hopen dat Ad de komende jaren ons orkest met veel plezier nieuwe muzikale kennis kan bijbrengen. We zitten overigens nog in ons Jubileumjaar, ons 40-jarig bestaan, de  festiviteiten hiervoor hebben we inmiddels tot onze volle tevredenheid mogen afronden.


NB.: Onze website is momenteel in onderhoud. 

Lid Worden ??